Kirjalliset · Lukusuunnitelmat

Kesän luku- ja blogisuunnitelmia

Tykkään tehdä listoja kaikista mahdollisista asioista, kuten kirjoista, joita aion lukea. Tosiasia on kuitenkin se, että olen pahemman luokan tuuliviiri enkä kuollaksenikaan pysty pitäytymään missään yksityiskohtaisissa suunnitelmissa, liittyivätpä ne mihin tahansa. Alan esimerkiksi todennäköisesti ensi viikolla lukea aivan eri kirjaa kuin olin tällä viikolla ajatellut. (On myös mahdollista, että päädyn lopulta vain lukemaan lempikirjojani uudestaan koko kesän, mutta koska en halua antaa itselleni huonoja vaikutteita, panen tämän sivuhuomioksi sulkeisiin.)

Olen kuitenkin uhmannut kohtaloa ja joka tapauksessa koostanut listan kirjoista, jotka ainakin tänään ovat sellaisia, jotka haluaisin lukea kesän aikana. Tehtävää vaikeutti se, että minulla ei ole monia näistä kirjoista käsillä juuri nyt, koska olen varannut niitä kirjastosta enkä tiedä, milloin lopulta saan ne lainaan. Lisäksi aion kuunnella töissä äänikirjoja, joita en mitenkään edes saisi valokuvaan, koska ne ovat sähköisessä muodossa tabletillani. Aion myös lukea lukupiiriä varten kirjoja, joista minulla ei ole vielä mitään tietoa.

Jotta tässä hommassa pysyisi edes jokin tolkku, en aio sen ihmeemmin nimetä ja esitellä muuta kuin tämänhetkisen top kymppini, johon kuuluu sellaisia kirjoja, joista olen suunnitellut kirjoittavani arvostelun tänne blogiin. Listan muita kuvanottohetkellä kotonani olleita kirjoja voitte halutessanne tihrustaa ylläolevasta kuvasta, kunhan pidätte mielessänne, että kuvan kaikkien kirjojen lukeminen vaatisi minulta sellaista utopistista mielentilaa, jossa en harhaudu sivupoluille heti, kun näen jotain kiiltävää merkityn reitin ulkopuolella. Todellisuudessa aliarvioin aina asioiden tekemiseen tarvittavan ajan, joten oikeastaan taidan vain valehdella itsellenikin, kun edes unelmoin tällaisen kirjakasan lukemisesta.

Asiaan. Kerron tässä lyhyesti lähinnä siitä, miksi juuri nämä kirjat kiinnostavat minua, mutta koska kuitenkin haluatte tietää tarkemmin, mistä kirjat kertovat, teosten nimien klikkaaminen johtaa kunkin kirjan Goodreads-sivulle, josta voi lukea takakansitekstin ja halutessaan myös arvosteluja.

Lukulahnan kesän 2016 TOP 10 -lukulista:

 1. Stephanie Perkins (toim.): Summer Days & Summer Nights; teos on kokoelma kesäisiä, romanttisia novelleja suosituilta englanninkielisiltä nuortenkirjailijoilta. The Raven Kingin synkkyyden jälkeen kärsin edelleen ällösöpöysvajauksesta, jonka olin ajatellut korjata tällä kirjalla, kunnes luin useampia arvosteluja, joiden mukaan teos ei ole kovin siirappinen.
 2. Tommi Kinnunen: Lopotti; tämä oli yksi eniten odottamistani kevään uutuuskirjoista, koska Kinnusen esikoisteos Neljäntienristeys on parhaita aikuisten kirjoja, joita olen lukenut.
 3. Leigh Bardugo: Six of Crows; nuorten korkeafantasiaa, joka on saanut paljon hyviä arvosteluja ja josta kuhistaan Tumblrissa paljon. Hankin kirjan jo viime syksynä mutta koska en ehtinyt lukea sitä joululomalla, se jäi yöpöydälleni pölyttymään ja odottamaan parempaa hetkeä.
 4. Abigail Tarttelin: Golden Boy; en tiedä tästä kirjasta kovin paljon muuta kuin että päähenkilö on intersukupuolinen,  mutta se on saanut hyviä arvosteluja, joten uskallan toivoa siltä hyvää.
 5. Jenny Lawson: Let’s Pretend This Never Happened; sain eilen loppuun The Bloggess -blogin kirjoittajana tunnetun Lawsonin toisen teoksen Furiously Happy, josta pidin erittäin paljon, joten haluan toki lukea myös hänen esikoisteoksensa.
 6. Emmi Itäranta: Kudottujen kujien kaupunki; en itse asiassa jaksanut edes lukea loppuun asti Itärannan ensimmäista teosta Teemestarin kirjaa, mutta Kudottujen kujien kaupunki on kuulemma erilainen, joten sen lukeminen kiinnostaa minua kaikesta huolimatta.
 7. Renée Ahdieh: The Wrath & the Dawn; tämä on toinen ilmeisesti syystäkin Tumblrissa viime aikoina hypetetty kirja. Tarina on jonkinlainen uudelleentulkinta Tuhannen ja yhden yön tarinoista, mikä vaikuttaa jännältä.
 8. Claudia Grey: Ten Thousand Skies Above You; teos on toinen osa Firebird-nimistä nuorten scifi-trilogiaa, jonka ensimmäisen osan luin viime kesänä. Aikamatkailu houkuttaa, kolmiodraama ei.
 9. Leena Parkkinen: Säädyllinen ainesosa; kiinnostuin tästä kirjasta luettuani jossain päin nettiä julkaistun mielenkiintoisen arvostelun ja otin sen tälle listalle mukaan, koska kiinnostun harvoin mistään aikuisten kirjasta.
 10. Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren: Cirkeln; kirja on ensimmäinen osa kehuttua ruotsalaista Engelsfors-fantasiatrilogiaa. En ole juurikaan lukenut arvosteluja tai juonikuvauksia mutta minua kiinnostaa silti tietää, mistä sarjassa on kyse. Lisäksi kirja näyttää ja tuntuu kivalta, mikä on aina plussaa.

Lopuksi kerron vielä vähän blogisuunnitelmistani, koska näytän luvanneen sellaista tekstin otsikossa. Tavoitteenani on kirjoittaa joka viikko yksi kirja-arvio, mutta en sulje pois mahdollisuutta kirjoittaa välillä useampia, jos satun lukemaan lyhyen ajan sisällä monta kirjaa, joista minulla on jotain sanottavaa. En kuitenkaan aio arvioida kaikkia lukemiani kirjoja, koska blogitekstien kirjoittaminen vie osaltaan aikaa itse lukemiselta. Inspiraation sattuessa kirjoitan arvioiden lisäksi myös muita kirjoihin ja lukemiseen liittyviä tekstejä.

Otan aina mielelläni vastaan kirjavinkkejä sekä toiveita blogitekstien aiheista. Näitä voi jättää kommenttikenttään tai muiden some-kanavien kautta. Jos haluat sähköposti-ilmoituksia, kun julkaisen uusia kirjoituksia, voit seurata blogiani sivupalkin (mobiilissa sivun alareunan) painikkeiden avulla. Seuraaminen onnistuu myös pelkällä sähköpostiosoitteella ilman WordPress-tunnusta.

Hyvää alkanutta kesää kaikille! Yritän pikapuoliin saada blogiin ensimmäisen kirja-arvion.

  Mainokset

  Vastaa

  Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

  WordPress.com-logo

  Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Google photo

  Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Twitter-kuva

  Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Facebook-kuva

  Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Muodostetaan yhteyttä palveluun %s