Kirjakoosteet · Kirjalliset

Heinä- ja elokuun kirjakooste

Koska syyskuu on koittanut, on jo korkea aika sanoa muutama sana heinäkuun ja samalla elokuun lukemisistani. Kärsin heinäkuun puolenvälin tienoilla lukujumista, jonka aikana lukemisen sijaan katsoin netistä HBO:n Last Week Tonight with John Oliver -uutiskomediasarjaa, askartelin uutta kalenteria ja pelasin Pokémon Gota. Sain kuitenkin luettua joitakin kirjoja ja aloitin paria, joita en saanut vielä heinäkuun puolella päätökseen.

Heinäkuun kirjat:

– Lin-Manuel Miranda ja Jeremy McCarter: Hamilton: The Revolution (äänikirja) ****

– J. K. Rowling: Harry Potter ja Azkabanin vanki *****

– Roald Dahl: Matilda *****

– Anne te Velde-Luoma: Kaaoksen kesyttäjä ***

– Tommi Kinnunen: Lopotti ***

– Jack Thorne, J. K. Rowling ja John Tiffany: Harry Potter and the Cursed Child ***1/2

Luin heinäkuussa uudelleen lapsuuteni suosikkikirjat Harry Potter ja Azkabanin vangin sekä Matildan, jotka olivat juuri niin hyviä kuin muistinkin. Hartaasti odottamani Lopotti taas oli pettymys, ja uusi Harry Potter -näytelmä yllätti positiivisesti vain, koska odotukseni olivat melkein nollassa. Olin aikeissa kirjoittaa jälkimmäisestä arvostelun tänne blogiin, mutta nyt kuutisen viikkoa julkaisun jälkeen tuntuu siltä, että se juna ajoi jo ohi, joten Goodreadsissä ja Instagramissa julkaisemani englanninkielinen miniarvostelu riittäköön.

Heinäkuun lukemisistani mainittakoon vielä Hamilton-musikaalista kertova kirja Hamilton: The Revolution, jonka kuuntelin äänikirjana ja joka on oiva makupala jokaiselle, joka on tutustunut kyseiseen musikaaliin jollakin tavalla. Kuuntelin itse musikaalia levyltä melkein tauotta koko kesän ja aion kirjoittaa siitä blogipostauksen heti, kun saan luettua loppuun Ron Chernow’n kirjoittaman Alexander Hamiltonin elämäkerran, johon musikaali perustuu. Se on yksi aiemmin mainitsemistani kirjoista, jotka aloitin heinäkuussa mutta joita en saanut silloin loppuun.

Elokuussa olin vain muutaman päivän töissä, joten olisin halutessani ehtinyt lukea enemmänkin. Aikaa meni kuitenkin taas Pokémon Gohun sekä myös kuorofestivaaleille, museoihin, sukuloimiseen, pohjoismaiseen sosiologikonferenssiin ja synttärijuhlia varten siivoamiseen. Siivosin kaksi viikkoa melkein joka päivä enkä oikein käsitä, miten lopulta onnistuin tyhjentämään sohvani kirjoista niin, että sille mahtui istumaan. Nyt kaksi viikkoa myöhemmin näyttää taas siltä kuin en olisi ikinä siivonnutkaan.

Elokuun kirjat:

– John McWhorter: The Story of Human Language (äänikirja) *****

– Leena Parkkinen: Säädyllinen ainesosa ***1/2

– Adam Gidwitz: Imperiumin vastaisku: Haluatko jediksi? **1/2

– Renée Ahdieh: The Rose & the Dagger ***

– Robert Greenberg: Music as a Mirror of History (äänikirja) ****

– Nova Ren Suma: The Walls Around Us DNF

Elokuussa lukemani kaunokirjat olivat kaikki pettymyksiä. Säädyllinen ainesosa alkoi hyvin mutta hajosi käsiin, Haluatko jediksi? oli raivostuttavasti kirjoitettu toisessa persoonassa, The Rose & the Dagger oli yhtä keskinkertainen kuin edeltäjänsä The Wrath & the Dawn ja The Walls Around Usin jouduin jättämään kesken, koska sain siitä painajaisia. Viimeksi mainittu ei kuitenkaan tästä huolimatta ollut mielestäni huono kirja, joten oikeastaan melkein harmitti jättää se kesken.

The Story of Human Language ja Music as a Mirror of History eivät periaatteessa edes ole kirjoja vaan luentosarjoja, mutta koska ostin ne Amazonin äänikirjapalvelusta Audiblesta, lasken ne silti mukaan lukemiini kirjoihin. Kuuntelen tällä hetkellä samaan The Great Courses -sarjaan kuuluvaa kurssia The History of World Literature ja voin runsaan kahden kurssin kokemuksella suositella sarjaa muillekin. Kurssit näyttäisivät olevan saatavalla halvimmalla juuri Audiblen kautta, mutta ilmeisesti on olemassa mobiilisovellus, jonka kautta kursseja voisi myös striimata kuukausimaksulla. Täytyy varmaankin tutkia asiaa, koska jotkin kurssit toimisivat varmasti paremmin video- kuin ääniluentoina.

Olen ehtinyt jo tässä vaiheessa syyskuuta lukemaan joitakin kirjoja ja muutaman sarjakuvan mutta en ole vielä jaksanut kirjoittaa yhtään arvostelua. Tekemistä tulevaksi viikonlopuksi näyttäisi siis riittävän.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s