Kirjakoosteet · Kirjalliset

Syyskuun kirjakooste

En ole varma, onko hyvä ajatus kirjoittaa syyskuun koostepostaus ennen Naondelin arvostelua, mutta kirjoitanpa koosteen silti ensin siltä varalta, että en saa arvostelua julkaisukuntoon tänä viikonloppuna. Voisin muutenkin yrittää kirjoittaa blogiin useammin nyt, kun kesäloma(kooma) on ohi.

Koska uusi lukukausi yliopistolla alkoi syyskuun alussa, olen ollut taas kiinni opinnoissa enkä siksi ole ehtinyt lukea niin paljon kuin olisin halunnut. En saanut loppuun kovin monta kirjaa mutta luin kyllä kohtuullisen määrän sarjakuvia. En ole aiemmin listannut sarjakuvia mukaan koostepostauksiin, joten en tee sitä nytkään, mutta voisin harkita kirjoittavani sarjakuvista erillisiä koosteita ja mahdollisesti arvosteluitakin, jos jotakuta kiinnostaa lukea niitä.

Syyskuussa sain loppuun seuraavat kaksi romaania ja yhden pienoisromaanin. Kahdesta olen jo julkaissut arvostelun täällä blogissa, mutta Naondelin arvostelu on vielä työn alla, kuten jo mainitsin. Sain teoksen loppuun monta päivää sitten, mutta silloin tuntui siltä, että kirja vaatii vielä vähän jälkipohdintaa, joten en alkanut heti kirjoittaa arvostelua.

– E. Lockhart: We Were Liars **

– Siri Kolu: Kesän jälkeen kaikki on toisin ****

– Maria Turtschaninoff: Naondel ****

Yllämainittujen lisäksi luin yli puolet Sarah J. Maasin uutuuskirjasta Empire of Storms, joka on Throne of Glass -fantasiasarjan viides osa. Pidin erityisesti sarjan toisesta ja kolmannesta osasta, mutta neljännessä osassa tarina käy mielestäni kovin kummalliseksi, joten olin Empire of Stormsista vain varovaisen innostunut. Päädyin panemaan kirjan ensimmäisen kerran jäähylle jo kuun puolivälissä voidakseni lukea Naondelin mutta en Naondelin jälkeenkään jaksanut jatkaa sitä kovin pitkälle. En tiedä, aionko koskaan lukea sarjaa tai edes tätä kirjaa loppuun. Voisin sen sijaan kirjoittaa blogitekstin siitä, mitä mieltä olen Sarah J. Maasin kirjoista, koska minulla on niistä paljon sekä hyvää että huonoa sanottavaa.

Ostin syyskuussa useita uutuuskirjoja, kuten paljon odottamani Riikka Pulkkisen Parhaan mahdollisen maailman, jonka aion lukea heti, kun lukupiirikirjoilta ehdin. Kirjakaupasta kotiini kulkeutuivat myös Muriel Barberyn Haltiaelämää ja Minna Rytisalon Lempi, joten näyttää siltä, että luen epätavallisen paljon aikuisten kirjoja tänä vuonna.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s