Kirjalliset

Joulukuun blogihaaste, päivä 5: Talvinen kansikuva

Talvinen kirja, jonka taustalla äidin joulukalenteri

Jaoin toissapäivänä kuvia kirjakauppareissusta, jolla olin hipelöinyt kauniita klassikkokirjoja. Taisin unohtaa mainita, että itse asiassa minulle on jo kertynyt Penguin-kustantamon Clothbound Classics -kirjoja 18 kappaletta parin viime vuoden aikana, ja aion hankkia niitä vielä joitakin lisää. Sen kuitenkin mainitsin jo aiemmin, että en osta kirjoja vain näön vuoksi (ainakaan uutena), joten tavoitteenani ei ole kerätä koko sarjaa, vaikka sarjan kirjat näyttävätkin upeilta.

Charles Dickensin kirjat ovat kiinnostaneet minua jo vuosia, mutta en ole saanut luettua muuta kuin Joululaulun ja senkin suomeksi. 1800-luvun englannin lukeminen tuntuu ajatuksena pelottavalta, mutta olen jo lukenut joitakin Jane Austenin kirjoja menestyksekkäästi alkukielellä, joten eiköhän Dickensinkin lukeminen suju tarpeeksi hyvin. Vanhojen klassikkokirjojen uusissa painoksissa on onneksi usein mukana selityksiä nykylukijoille vieraista termeistä ja ilmiöistä, jotta lukukokemus olisi mahdollisimman lähellä kirjailijan tarkoittamaa.

Huomisen haastekohta kuuluu ”leffa oli parempi…”, ja voin kyllä kertoa, että olen pohtinut jo monta päivää sitä, miten toteutan kohdan.

Mainokset

Yksi vastaus artikkeliiin “Joulukuun blogihaaste, päivä 5: Talvinen kansikuva

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s