Kirjattomat

Joulukuun blogihaaste, päivä 6: Leffa oli parempi…

Outolintu-kirjaan perustuva elokuva taustallaan porvoolainen oja

Näin ensimmäisen kirjaan perustuvan elokuvan kahdeksanvuotiaana. Elokuva oli tietenkin Harry Potter ja viisasten kivi enkä todellakaan pystynyt nauttimaan siitä, koska käytin suurinta osaa aivokapasiteetistani siihen, että vahtasin elokuvan kirjasta poikkeavia yksityiskohtia. Sittemmin olen toki ymmärtänyt, että romaani ja elokuva ovat kaksi täysin erilaista taidemuotoa eikä elokuva voi koskaan täysin vastata kirjaa.

Kirjoihin perustuvia elokuvia, joista pidän:

Nälkäpeli-elokuvat

Vaikka Nälkäpeli-trilogia kuuluu suosikkikirjojeni joukkoon, elokuvat onnistuttu tekemään niin, että ne eivät tunnu kirjasarjan fanista pyhäinhäväistykseltä. Täytyy kuitenkin antaa elokuvantekijöille pitkä miinus siitä, että Katnissin rooliin on palkattu valkoinen näyttelijä, vaikka hahmo on kirjasarjan kaanonissa ei-valkoinen.

Harry Potter ja viisasten kivi

Kahdeksanvuotiaan ajattelusta päästyäni olen oppinut pitämään ensimmäisestä Potter-elokuvasta. Elokuvan tunnelma on samanlainen kuin kirjassa, mihin vaikuttaa suuresti John Williamsin säveltämä upea musiikki. Williams on säveltänyt musiikkia myös muun muassa Star Wars – ja Indiana Jones -elokuviin.

Harry Potter ja Azkabanin vanki

Kolmannen elokuvan visuaalinen ilme ja yleinen tunnelma poikkeavat sarjan muista elokuvista mutta mielestäni hyvällä tavalla.

Divergent – Outolintu

Jos Outolintu-trilogia tai siihen perustuva elokuvasarja eivät ole tuttuja, suosittelen katsomaan ensimmäisestä (ja sarjan ainoasta siedettävästä) elokuvasta tehdyn Honest Trailerin. Divergent ei ole objektiivisesti tarkasteltuna mikään kovin hyvä elokuva, mutta Veronica Rothin kirja vain on niin onneton, että elokuvantekijöiden rima on jäänyt aika alas. Hyväkään kirjaan pohjautuva elokuva ei yleensä ole mielestäni kirjaa parempi, mutta Outolintu-kirjassa ei kyllä ole juuri mitään hyvää lähinnä siksi, että Rothin luomassa dystooppisessa maailmassa ei ole mitään järkeä.

Aina elokuvantekijöillä ei mene putkeen:

gof
Tämä GIF on nyysitty Imgurista.

Seuraavat haastekohdat ovat ”pitkäniminen kirja” ja ”ihmeelliset otukset”. Kumpaankin kohtaan sopiva kuva on jo Instagramissa, jos joku haluaa käydä vilkaisemassa sitä ennen kuin julkaisen seuraavan blogitekstin.

Mainokset

Yksi vastaus artikkeliiin “Joulukuun blogihaaste, päivä 6: Leffa oli parempi…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s