Kirjalliset

Joulukuun blogihaaste, päivä 10: Lukuhetki

Teetä olla pitää.

Ideaalitilanteessa saan lukea illalla kaikessa rauhassa viltin alla sohvannurkassa toisessa kädessäni hyvä kirja ja toisessa teemuki. Käytännössä luen usein muualla eikä se haittaa minua niin kauan, kun lähellä ei ole tuttuja tai ruokaa häiritsemässä. Tykkään kodin lisäksi lukea erityisesti julkisissa kulkuvälineissä, ja se on kiireisimpinä päivinä yleensä ainoa keino päästä luettavana olevassa kirjassa edes vähän eteenpäin.

Yritän usein lukea syödessäni, mikä harvoin onnistuu, koska jos en keskity syömiseen, päivän ruokalistan voi illalla lukea vaatteiltani. Lapsuudenkodissani ruokapöydässä lukeminen yritettiin jossain vaiheessa kieltää epäkohteliaisuuden nimissä. Käytännöksi kuitenkin vakiintui se, että lukeminen syödessä on hyväksyttyä, jos pöytäseurakin tekee niin, koska äidillä ja isälläkin oli vaikeuksia kiellon noudattamisessa.

Kaikki perheessäni eivät toki ole sellaisia lukutoukkia kuin minä. Isäni opetti minut lukemaan, ja hänen muistan kyllä olleen usein kirja kädessä, kun olin pieni. Hän lukee lähinnä historiallisia seikkailuromaaneja ja aikuisten fantasiaa englanninkielisinä pokkareina, joten harvemmin keskustelemme kirjosta ja lukemisesta vieläkään muuten kuin yleisellä tasolla. Äitinikin lukee romaaneja satunnaisesti ajankulukseen, mutta veljeni ei kyllä ole Aku Ankan lisäksi lukenut vapaaehtoisesti muuta kuin ehkä puolitoista Harry Potteria (kokonaan tosin nimenomaan Feeniksin killan) ja Nälkäpelin. Kaikesta huolimatta lapsuudenkodissani lukemiseen kannustettiin, ja olen kiitollinen siitä, koska lukemista parempaa harrastusta ei ole.

Haasteen seuraava kohta on ”askartelu- tai käsityökirja”, mutta taisi käydä niin, että kuvaan valitsemani kirja ei ole kumpaakaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s