Kirjalliset

Joulukuun blogihaaste, päivä 12: Kirja, jonka antaisit lahjaksi

Otavan kirjakaupan ystävämyynnissä oli muun muassa tällaisia kirjoja.

Ihan kuin kertoisin tässä julkisesti, mitä olen antamassa kenellekin lahjaksi, koska joululahjojen ajatus lienee kuitenkin se, että ne tulevat yllätyksenä lahjansaajalle. Aion kyllä julkaista jouluaaton jälkeen kirjoituksen joululahjaksi antamistani kirjoista, mutta sitä saatte odottaa vielä ainakin viikon. Sen voin kyllä paljastaa, että oikeastaan kaikki saavat minulta tänä jouluna kirjoja lukuunottamatta veljeäni. Kirjojen antaminen hänelle on vain rahan ja vaivan tuhlausta, koska hän ei kuitenkaan arvostaisi saamaansa lahjaa. (Voikin tulla kyseeseen pohtia, voiko kirjoihin näin välinpitämättömästi suhtautuva henkilö olla minulle sukua.)

Osan lahjakirjoista hankin kirjakaupoista ja osan olen tilannut netistä. Adlibriksellä on selkeästi kiire juuri nyt, koska viikko sitten tilaamiani kirjoja ei ole vielä edes lähetetty, mutta jaksan silti vielä luottaa siihen, että saan kaiken ennen joulua, koska minulla ei ole aikaisemmin ollut ongelmia kyseisen nettikaupan kanssa. En ole ylipäätään kohdannut netistä kirjoja tilatessani kovin suuria ongelmia, vaikka olen tilannut parin viime vuoden aikana melko paljon kirjoja useista eri nettikaupoista. Eiköhän jokin horror-tilaus osu minunkin kohdalleni jossain vaiheessa.

Suomen- ja ruotsinkielisiä kirjoja tilaan yleensä jo aiemmin mainitusta Adlibriksestä, koska kaupan valikoima on laaja, hinnat edullisia ja toimituskin ilmainen, jos tilaa vähintään kymmenellä eurolla. Englanninkielisiä kirjoja tilaan yleensä brittiläisestä BookDepositorysta, joka ei myöskään veloita erillisiä postikuluja ja jossa hinnat ovat Adlibriksen luokkaa tai jopa vähän halvempia riippuen punnan kurssista. Kannattaa toki tehdä hintavertailua näiden kahden kaupan välillä, koska joskus hintaerot yksittäisissä kirjoissa ovat yllättävän suuret. BookDepositoryn valtti Adlibrikseen verrattuna on laajempi englanninkielisten kirjojen valikoima, mutta kaupan heikkoutena taas on se, ettei sieltä saa kirjoja millään muulla kielellä. Lisäksi toimitusaika on luonnollisesti keskimäärin pidempi Briteistä kuin Suomesta tilattaessa.

Käytettyjä kirjoja edellämainituista kaupoista on turha etsiä. Käytettyjä suomenkielisiä kirjoja kalastan yleensä antikvariaateista, kierrätyskeskuksesta tai Huuto.netistä. Käytettyjä ja vanhempia englanninkielisiä kirjoja tilaan AbeBooksin ja Saksan Amazonin kautta ulkomaisista antikvariaateista ja itsenäisistä kirjakaupoista. Syy siihen, että käytän juuri Saksan Amazonia, on se, että Amazon.de-sivulla ilmoittavat myyjät lähettävät kirjoja Suomeen todennäköisemmin kuin muiden maiden Amazon-sivuilla myyvät. Hintavertailuun kannattaa käyttää aikaa AbeBooksista ja Amazonista tilattaessa, koska lähes jokainen myyjä veloittaa postituksesta eri verran. Ulkomailta käytettyjä kirjoja tilattaessa on myös hyvä muistaa, että jotkut myyjät ilmoittavat myymiensä tuotteiden kunnon yläkanttiin, joten kannattaa varautua pettymykseen, jos ei ole tilannut samalta myyjältä aikaisemmin. Internet on Villi Länsi.

Haasteen seuraava kohta on ”LUNTA”! Tuttuun tapaan kuva on jo näkyvissä Instagramissa ja blogiteksti tulee, kunhan ehdin kirjoittaa sen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s