Kirjakoosteet · Kirjalliset

Loppuvuoden kirjakooste

Tämän blogitekstin nimi oli alunperin ”Loka- ja marraskuun kirjakooste”, mutta en aikomuksistani huolimatta saanut tekstiä valmiiksi ennen vuodenvaihdetta. En saanut blogihaastettakaan kunnialla loppuun, mutta aion kyllä koota yhteen postaukseen kaikki Kirjakuva päivässä -haasteen kuvat, joita en ole vielä julkaissut blogissa.

Lokakuun lukemiset ja loppukuun bloggaamiset jäivät laihoiksi, koska valmistelin muuttoa, mutta vastapainoksi otin kyllä Helsingin kirjamessuista irti niin paljon kuin pystyin. Alla messujen huippuhetkiä kuvin.

Torstain Lempi-lukupiiri kirjailija Minna Rytisalon ja kirjan kustannustoimittajan sekä muiden kirjanystävien kanssa oli mahtava kokemus.
Fanityttösekoaminen: norjalainen fantasiakirjailija Siri Pettersen signeeraa repullisen kotoa tuomiani kirjoja. Kuva: Mira Niemi
 

Pääsin kuulemaan Maria Turtschaninoffin viisaita sanoja useaan otteeseen ja sain äidin sählayksenkin jälkeen kuvan kirjailijan kanssa. Kuva: äitini

Lokakuussa lukemani kirjat:

Marraskuu tuli ja meni. Luin enemmän kuin lokakuussa mutta toisaalta tuntui siltä, että bloggaamiselle tai edes Goodreads-arvostelujen kirjoittamiselle ei oikein jäänyt voimia. Opintoni kyllä sujuivat paremmin kuin pitkään aikaan, joten bloggaamattomuus ei varsinaisesti harmita tai kaduta. Päivitän tätä postausta sitä mukaan, kun ehdin arvostella marraskuussa (ja joulukuussa) lukemiani kirjoja. Illuminae oli marraskuun paras lukukokemus, Finlandia-voittaja Akvarelleja Engelin kaupungista taas suurin pettymys.

Marraskuussa lukemani kirjat:

 • Iida Rauma: Seksistä ja matematiikasta (***)
 • Amie Kaufman ja Jay Kristoff: Illuminae (*****)
 • Amie Kaufman ja Jay Kristoff: Gemina (äänikirja, ****)
 • Miika Nousiainen: Juurihoito (***)
 • Jukka Viikilä: Akvarelleja Engelin kaupungista (**)

Joulukuussa olisin halunnut lukea enemmänkin joulukirjoja mutta koska minun piti myös rutistaa viimeiset koulutyöt pois alta ja lukea loppuun vuoden aikana kesken jääneitä kirjoja, lukematta jäivät muun muassa Let It Snow ja A Christmas Carol, jotka olin valinnut joululukemistoksi jo hyvän aikaa sitten. En itse asiassa ylipäätään lukenut joulukuussa alusta loppuun kuin kolme kirjaa; loput olin aloittanut jo aiemmin.

Joulukuussa lukemani kirjat:

 • Juuli Niemi: Et kävele yksin (****)
 • Peppe Öhman: Livet och patriarkatet (***)
 • Matt Haig: A Boy Called Christmas (***)
 • Miina Supinen: Mantelimaa (***)
 • Tom Angleberger: Star Wars – Jedin paluu: Voiman pimeä puoli (***)
 • Vesa Sisättö: Tuhansien mokien maa – Tunaroinnin Suomen historia (****)
 • Siri Pettersen: Kraften (*****)

Blogin puolella loppuvuosi oli aaltoileva. Lokakuun alkupuoliskolla sain julkaistua montakin tekstiä, mutta kirjamessuihin mennessä tekstituotantoni oli kuivunut kokonaan kasaan muuttovalmisteluiden takia. Marraskuussa runosuoneni ei kukkinut sitten yhtään, vaikka luinkin viisi kirjaa. Nähtäväksi jää, kirjoitanko näistä kirjoista ikinä mitään arvosteluja. Joulukuussa kunnianhimoisena tavoitteenani oli kirjoittaa joka päivä pieni blogiteksti, mikä oli tietenkin niin käsittämätön hanke, ettei siihen olisi varmaan kannattanut ikinä lähteä. Sain kuitenkin raavittua kasaan kymmenisen tekstiä, jotka toivat jonkinlaista eloa blogiini. Nyt tammikuussa palaan taas tavanomaisen sisällön julkaisemiseen ja yritän kirjoittaa arvostelujakin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s