Kirjalliset · Tägit

Thrice Read -tägi

Kirjablogosfäärissä tägit ovat blogista (tai Youtube-kanavalta) toiseen kiertäviä kysymyspatteristoja, joiden avulla saa laadittua kivoja täytepostauksia silloin, kun ei ole muuta kirjoitettavaa. Tarkoituksena on kysymyksiin vastaamisen lisäksi aina haastaa muutama kanssabloggari vastaamaan samoihin kysymyksiin. 

Olen jo jonkin aikaa etsinyt blogeista mielenkiintoisia tägejä, mutta oikeastaan mikään ei ole tätä ennen napannut kunnolla. Kiinnostuin Thrice Read -tägistä, koska sen kysymykset vaikuttivat sopivan syvällisiltä kunnolliseen pohdiskeluun. Tätä tekstiä ei siis ole kirjoitettu ihan viidessä minuutissa, vaikka se onkin tarkoitettu hauskaksi välilukemiseksi ennen seuraavaa kirja-arvosteluani. Olen itse asiassa tiivistänyt melkein kaikkia vastauksiani teitä lukijoita säästääkseni, koska homma alkoi todella lähteä lapasesta.

Kysymykset laatineen Thrice Read -blogin alkuperäinen postaus tägistä on täällä.

What book defines you as a reader?

Apua, miten tällaiseen pystyy vastaamaan? Öö, ää, öö… Tykkään erityisesti nuortenkirjoista, joissa on fantasiaelementtejä, mielenkiintoisia ja moniulotteisia hahmoja, kaunista kieltä ja monta kertojanäkökulmaa. Ensimmäinen mieleeni tuleva kirja, tai oikeastaan sarja, joka täyttää kaikki kriteerit, on Maggie Stiefvaterin The Raven Cycle -sarja. Se sattuu olemaan myös lempikirjasarjani.

Most unique book?

En ole ikinä lukenut mitään, mikä muistuttaisi äsken mainitsemaani The Raven Cycle -sarjaa, josta puhun kaikille koko ajan. Lukekaa se, hyvät ihmiset!

Which characters would play the angel and devil on your shoulders?

Paholaiseni olisi ehdottomasti räyhähenki Riesu Harry Potterista ja enkelini taas Mr Knightley Jane Austenin Emmasta.

Book that represents each stage of your life (childhood, adolescence, adulthood).

Lapsuus: Valehtelisin, jos vastaisin jotain muuta kuin J.K. Rowlingin Harry Potter ja viisasten kivi.

Nuoruus: Haruki Murakamin Norwegian Wood

Aikuisuus: Olen vasta niin aikuisuuteni alussa, etten pysty vielä sanomaan, mikä kirja kuvaa aikuisikääni.

Book that is your go-to reread.

Viime vuosina olen lukenut useimmin uudestaan Nälkäpeli-trilogian ja The Raven Cycle -sarjan. Jälkimmäisen lukeminen kutkuttaisi itse asiassa nytkin.

Book that surprised you the most.

Jandy Nelsonin I’ll Give You the Sun oli täysin kansikuvan perusteella tehty heräteostos, joka nousi suoraan lempikirjojeni joukkoon, vaikkei ole edes fantasiakirja.

Most read author?

Jos jätän laskuista pois lastenkirjailijat, joilta saatoin aikoinaan lukea kymmeniäkin kirjoja, vastaus taitaa olla Eoin Colfer. Tämä on minustakin yllättävää, koska en ole tainnut lukea yhtään Colferin kirjaa moneen vuoteen, en edes viimeistä Artemis Fowlia. Jos puhutaan lukukerroista eikä luettujen kirjojen määrästä, vastaus on itseoikeutetusti J.K. Rowling.

Which character is most like you?

Olen kertonut useasti aiemmin blogin ulkopuolella, että olen aina samaistunut Hermioneen. Se, että pidämme kumpikin lukemisesta, on oikeastaan vain sivuseikka, koska koen syvemmän tason yhteyttä Hermioneen siksi, että hänen kasvutarinansa muistuttaa omaani.

What is your favorite non-romantic ship?

Pidän mistä tahansa yhdistelmästä The Raven Cyclen päähenkilökoplaan kuuluvia nuoria. Kirjasarjan teemana on nimenomaan ystävyys, ja ystävyyttä kuvataan kirjoissa erittäin vetoavasti. Kunniamaininnan saa Sarah J. Maasin Throne of Glass -sarjan parivaljakko Celaena ja Rowan. Kyseistä sarjaa lukeneet saattavat arvata, miksi sarja on kolmannen osan jälkeen mennyt mielestäni huonompaan suuntaan.

Do you prefer the hero or the villain?

Olen yleensä kiinnostuneempi tarinoiden sankareista kuin pahiksista. Sankaritkin tosin ovat mielestäni mielenkiintoisimpia silloin, kun he liikkuvat harmaalla alueella.

Haastan seuraavat bloggarit tekemään Thrice Read -tägin:

Kiitos kaikille, jotka jaksoivat lukea loppuun asti! Seuraavaksi vuorossa olisi taas kirja-arvostelu, jonka yritän kirjoittaa sunnuntaiksi.

Mainokset

3 vastausta artikkeliin “Thrice Read -tägi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s