Kirja-arvostelut

Lähtökohtaisesti kirjoitan kunnollisia arvosteluita vain kirjoista, jotka luen ensimmäisen kerran, koska yritän arvosteluissani esittää henkilökohtaisen lukukokemukseni lisäksi myös mahdollisimman objektiivisen arvion siitä, kuinka hyvin kulloinkin kyseessä oleva kirja on kirjoitettu. Viime kädessä kaikki esittämäni mielipiteet ovat toki subjektiivisia, vaikka yritän päästä tämän tason yli, koska jo käsitys siitä, mikä tekee kirjasta hyvän, vaihtelee.

Ensimmäisen lukukerran jälkeen kirjoihin liittyvät ajatukset marinoituvat mielessäni vähintään alitajuisesti, jolloin objektiivisuuten pyrkiminenkin on lähes mahdotonta. Tällaisista kirjoista kirjoitan kyllä välillä tekstejä, mutta ne ovat väistämättä tunnepitoisempia kuin varsinaiset arvostelut ja saattavat olla muodoltaan jotain aivan muuta kuin arvosteluja. Tämän takia niitä ei ole listattu tällä sivulla lukuunottamatta joitakin Goodreadsissä julkaisemiani kommentteja.

Arvostelun lisäksi annan jokaiselle arvostelemalleni kirjalle tähtiarvion asteikolla 1-5. Syitä tietyn arvion antamiselle voi olla monia, mutta perusteluni ovat yleensä jotakuinkin allaolevat. Tarkempia perusteluja annan arvostelujen yhteydessä.

***** — pidin teoksesta paljon, se teki minuun vaikutuksen ja on hyvin kirjoitettu. Pakollinen ostos omaan hyllyyni.

**** — pidin teoksesta paljon ja se on (pääosin) hyvin kirjoitettu, mutta siitä puuttuu jokin erityispiirre, joka erottaisi sen massasta

*** — JOKO pidin teoksesta, mutta siinä on selkeitä puutteita ja vikoja TAI kirja on (pääosin) hyvin kirjoitettu mutta ei miellyttänyt juuri minua

** — luin teoksen loppuun ja sillä on tiettyä viihdearvoa, mutta sitä ei oikein voi sanoa hyvin kirjoitetuksi

* — teos on roskaa ja jos luin sen loppuun, tein sen hampaat irvessä

Arvostelut blogissa


Arvostelut ja kommentit Goodreadsissä (lista päivitetty 8.12.2016)

Tässä listassa on linkkejä arvosteluihin, jotka kirjoitin ennen blogin perustamista, sekä lyhyempiin kommentteihin kirjoista, joista en ole kirjoittanut kunnollista arvostelua.

Kaunokirjallisuus:

Tietokirjallisuus: