Tägit

Alkuvuoden kirjallisia kuulumisia (Mid-Year Book Freak Out -tägi)

Mid-Year Book Freak Out -tägi on kiertänyt paljon Instagramissa ja YouTubessa mutta vähänlaisesti kotimaisissa kirjablogeissa, joten tässä yksi blogikirjoitus paikkaamaan vajetta. Tägiä tekemään minut haastoi Instagramissa Anniina (IG: @anniinasbooks, YT: Anniina’s books), mutta päätin kirjoittaa Instagramin kuvatekstin sijaan kokonaisen blogikirjoituksen, koska en ole pitkään aikaan julkaissut täällä blogissa mitään.

Waterstones Deansgate
Waterstones Deansgate Manchesterissa

En lukenut vuoden alussa melkein lainkaan, mutta toukokuun jälkeen olen lukenut senkin edestä. En myöskään ostanut yhtään kirjoja alkuvuonna, koska säästin käyttörahaa toukokuun Englannin-matkaa varten. Paluumatkalla Englannista matkalaukkuni painoikin sitten seitsemän kiloa enemmän kuin menomatkalla, koska kukkaronnyörini olivat löystyneet erityisesti kahden päivän Lontoon-pyrähdyksemme aikana. Esittelin näitä ostoksia Instagram Storyssani, ja videoklipit ovat edelleen katsottavissa profiilini kohokohdissa otsikon Bookhauls alla.

Heinäkuun alussa kävin Jyväskylässä Bibbidi Bobbidi Book -blogin Minnan ja Lauran sekä Oma huone -podcastin Ullan ja Anniinan järjestämässä kirjasomettajien inspispäivässä. Ohjelmassa oli asiaa kirjabloggauksesta ja -valokuvauksesta sekä hyvää seuraa ja mielenkiintoisia keskusteluja. En ole vielä saanut ladattua päivän aikana ottamiani kuvia Instagramiin, mutta aion julkaista niitä vuorotellen jäljellä olevien matkakuvien kanssa heti, kun saan valittua Jyväskylän-kuvista parhaimmat ja muokattua ne julkaisukuntoon.

Vapaan sanan jälkeen pääsemme viimein Mid-Year Book Freak Out -tägin kysymyksiin. Ne ovat alunperin englanninkielisiä, mutta olen vapaasti kääntänyt ne suomeksi tätä kirjoitusta varten.

Radio Silence
Alice Oseman: Radio Silence (Harper Collins, 2016)

Paras lukemasi kirja tähän mennessä: Alice Oseman – Radio Silence

Paras lukemasi jatko-osa: Becky Albertalli – Leah on the Offbeat (jatko-osa Simon and the Homo Sapiens Agendalle)

Viimeaikainen julkaisu, jonka haluaisit lukea: Magdalena Hai – Kolmas sisar

Eniten odottamasi vuoden jälkipuoliskon uusi julkaisu: Ehdottomasti Maria Turtschaninoffin Punaisen luostarin kronikoiden päätösosa Maresin voima, joka itse asiassa ilmestyi ruotsiksi eilen ja jonka ehdin jo hakea odottamaan tämänhetkisen BookBeat-tilaukseni päättymistä.

Suurin pettymys: Joko Amie Kaufmanin ja Jay Kristoffin Obsidio tai Becky Albertallin The Upside of Unrequited. Ensimmäinen on selvästi jälkimmäistä parempi, mutta minulla oli sitä kohtaan suuremmat odotukset, joten pettymys tuntui oikeastaan kovemmalta.

Suurin yllättäjä: Olen lukenut tänä vuonna hyviäkin kirjoja, mutta olen jo etukäteen odottanut niiden olevan hyviä, joten mikään kirja ei ole toistaiseksi päässyt yllättämään positiivisesti. Edellisessä kysymyksessä mainitsemani teokset kyllä yllättivät negatiivisesti, koska olin odottanut niiltä paljon kirjailijoiden muiden teosten perusteella.

Suosikkisi uusista kirjailijatuttavuuksista: Muussa tapauksessa sanoisin ehkä Holly Bourne, mutta aloin lukea yhtä hänen kirjoistaan jo viime vuoden puolella, joten vastaan Alice Oseman.

Kirja, joka sai sinut itkemään: Ei mikään tähän mennessä. Itken harvoin kirjoja lukiessani.

Kirja, joka sai sinut hymyilemään: Ryan North – Romeo and/or Juliet

Kaunein tänä vuonna ostamasi kirja: Melinda Salisbury – State of Sorrow

img_4186
Melinda Salisbury: State of Sorrow (Scholastic UK, 2018)

Suosikkisi tänä vuonna kirjoittamistasi kirja-arvosteluista: En ole tätä postausta ennen kirjoittanut blogiini mitään tänä vuonna ja Goodreadsiinkin olen kirjoittanut vain muutamia tunnekuohuisia miniarvosteluja, joista mistään en ole erityisen ylpeä.

Kirjoja, jotka aiot lukea vuoden loppuun mennessä: Ensin aion lukea loppuun ikuisuuden kesken olleet Elizabeth Gaskellin klassikon North and Southin ja Angie Thomasin Viha jonka kylvät -nuortenromaanin. Niiden jälkeen aion lukea niin paljon Holly Bournen teoksia kuin ehdin sekä kirjoja, joita ostin Englannista. Tämän vuoden uutuuksista lukemistani odottavat Maria Turtschaninoffin Breven från Maresi, Siri Pettersenin Kupla ja Magdalena Hain Kolmas sisar, jotka kaikki itse asiassa hain kirjakaupasta eilen.

Melkein kaikki tuntemani kirjasomettajat ovat jo tehneet Mid-Year Book Freak Out -tägin, joten en haasta ketään muuta tekemään sitä uudestaan. Kerro kuitenkin kommenteissa, mitkä ovat olleet parhaimpia tai kamalimpia kirjamuistojasi tältä vuodelta!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s